week 2

Door: Iris Rovers

Blijf op de hoogte en volg Iris

05 September 2018 | Malta, Sliema

Het is alweer 2 weken geleden dat we het vliegtuig pakten naar Malta en wat zijn die 2 weken snel gegaan.
Ookal heb ik er al 1,5 week stage opzitten, iedere keer als ik naar buiten loop heb ik het gevoel dat ik vakantie heb. Dat komt waarschijnlijk ook doordat het hier nog iedere dag ruim 30 graden is.

Op stage gaat het erg goed, de eerste dagen hebben ze me laten wennen aan hoe ze hier werken, hoe de winkel in elkaar zit en wat ze allemaal hebben.
Nu werk ik samen met Michele, de bazin en m’n stagebegeleidster, aan een appartement in St. Julians.

Michele maakt een plan en zoekt alle materialen bij elkaar, ik maak vervolgens de 3D beelden zodat de klant ziet hoe het eruit komt te zien.
Michelle heeft me meegenomen naar de locatie, zodat ik het appartement in het echt kon zien. Daarna heeft ze me meegenomen naar Dr. Juice, een smoothie en sapjes bar, zodat we elkaar wat beter leren kennen.

De mensen van mijn stage zijn erg aardig, ze helpen met alles en leggen zoveel mogelijk uit waar ze mee bezig zijn. Wat ook erg fijn is dat ze je hier niet zien als een stagiair, maar je wordt gewoon ‘one of the girls’ genoemd. Bij The House Shop werken namelijk alleen maar vrouwen.

Ook de rest van de Maltese bevolking is erg aardig. Buren zwaaien naar je als je thuiskomt en veel mensen begroeten je op straat, ookal kennen ze je niet.
Wat nog wel erg wennen is, is dat ze hier Maltees en Engels door elkaar spreken.
Ze kunnen dus goed een verhaal beginnen in het Engels en dan midden in het verhaal Maltees gaan praten. Grappige taal is het, ik versta er alleen weinig van..

Iris

• 05 September 2018 - 08:29

Tante Jacqueline:

Hoi Iris

Time flys of youre having fun....

Fijn dat je het zo goed naar je zin hebt. Leuk ook dat je gewoon in het team wordt opgenomen en een van hun bent.
    En wie weet.... spreek je over een paar maanden ook Maltees (of hoe je dat ook uitsteekt).
    Geniet ervan nog en tot lezens....

xx

• 05 September 2018 - 09:08

Oma En Opa Zwanenberg:

Erg leuk verslag. We zijn trots op je. We zullen proberen om, als we je komen opzoeken, Engels met je te spreken. Maltees zal wel niet lukken.
    Dikke kus Oma en Opa.

• 05 September 2018 - 13:45

Oma :

Hoi Iris een mooi verslag . Ik vind het leuk dat we zo kunnen lezen wat je allemaal gaat leren . Geniet nog van het mooie weer ...En tot het volgende verhaal Groetjes Oma

• 05 September 2018 - 14:33

Esther:

Hey Iris,
    Wat leuk om je zo te kunnen volgen.
    Veel plezier en succes.
    Have fun.
    Lieve groetjes Esther

• 07 September 2018 - 12:45

Esther Verkuijlen:

Hey Iris. Leuk om je verslagje weer te lezen.
    Veel succes en plezier.
    En op naar het volgende verslagje.
    gr Esther Verkuijlen

Tags: Malta, Stage